Consells de preparació i després del part

By February 16, 2015 Uncategorized

Preparació al part

El part és probable que sigui més difícil si el nadó no està en la posició correcta, així que és important tractar d’ajudar el nadó a trobar la millor posició durant l’embaràs.

El nadó generalment s’instal·la amb el cap cap avall i mirant cap enrere. Això el col·loca en la posició més avantatjosa per passar pel canal del part. A mesura que el bebè creix i ocupa més espai dins de l’abdomen, tindrà menys espai per moure’s i buscarà la seva posició preferida. La postura de la mare s’ha d’adaptar per donar cabuda a la posició del nadó.

Una part important del tractament osteopàtic en la preparació al part és garantir que la pelvis de la mare tingui una estructura equilibrada i sigui capaç d’adaptar-se i de permetre el pas del nadó pel canal de part.

Un traumatisme en el còccix, en els ossos de la pelvis o en el sacre, en qualsevol moment en la vida de la mare, pot deixar tensió en els músculs, els lligaments i els ossos de la pelvis i limitar aquesta capacitat pelviana d’obertura durant el part.

El tractament osteopàtic és extremadament eficaç en l’alliberament dels vells traumes de la pelvis i dóna pas així a la possibilitat d’un part més fàcil i sense complicacions.

En la majoria dels casos el tractament osteopàtic assegura que la pelvis i l’úter estiguin correctament equilibrats i alineats i també pot ajudar el nadó a trobar una millor posició.

Después del parto

La pelvis de la mare és vulnerable a les tensions i distorsions que es produeixen durant un part, en particular després d’un part difícil. Algunes d’aquestes tensions poden tenir un profund efecte sobre el sistema nerviós i contribuir a la depressió postnatal.

Després del part, el cos no només ha de recuperar-se dels canvis produïts durant l’embaràs, sinó també dels efectes del part. Tot això passa mentre la mare està fent un sobreesforç físic i mental per adaptar-se al exigent treball de tenir cura del nou nadó.

Tenir cura d’un nadó pot provocar molta pressió a l’esquena. Amb activitats com ara donar el pit en mala posició, aixecar els seients de seguretat dins i fora del cotxe o portar el nadó en braços recolzat en un maluc, s’ empitjoren les tensions a l’esquena.

Alliberar les tensions després del part contribueix a millorar els problemes d’esquena, així com altres símptomes pèlvics.

El tractament osteopàtic pot ajudar la mare a tornar a la normalitat després del part, tant físicament com emocionalment, mitjançant l’alliberament de les tensions de l’embaràs i del part. Això li permetrà relaxar-se i gaudir del seu nou nadó.